Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Pilates Contrology Studio

               Pilates en Power Yoga

Pilates

Pilates is geconcentreerd en bewust bewegen, waardoor coördinatie en lichaamsbeweging aanmerkelijk verbeteren.

Pilates is ontwikkeld door Joseph H. Pilates. Hij legde de nadruk op het powerhouse (buik-, onderrug- en bekkenbodemspieren), een correcte ademhaling en de balans tussen kracht en souplesse.

Joseph Pilates heeft ook de speciale apparatuur (reformer, chair, barrels, cadillac en nog een aantal andere apparaten) voor zijn methode ontwikkeld. Hier wordt tot de dag van vandaag meegewerkt. Hij noemde zijn methode "the art of Contrology".

Het is een voor iedereen toegankelijke bewegingsvorm. U hoeft niet getraind te zijn om aan Pilates te beginnen. Ieder die zijn kracht en souplesse wil vergroten zonder daarbij overdreven spiermassa op te bouwen. U kunt op uw eigen niveau trainen. De oefeningen zijn rustig maar technisch uitdagend. Pilates is niet gericht op prestatie of kwantiteit maar wel op de kwaliteit van de beweging.

Vaak zijn door dagelijkse activiteit bepaalde spiergroepen over ontwikkeld en andere juist onderontwikkeld. Deze musculaire onevenwichtigheid blijft vaak onopgemerkt maar het kan toch een aantal dingen veroorzaken zoals vermoeidheid, pijn of instabiliteit/immobiliteit. Pilates bevordert de harmonische en evenwichtige spierontwikkeling.

Als u Pilates consequent toepast zal u ontdekken dat u een betere lichaamshouding krijgt, gracieuzer beweegt, beter slaapt en sterke spieren ontwikkeld. U zult ook bewuster van uw lichaam worden. U kunt Pilates gebruiken om de balans tussen kracht en souplesse te verbeteren of om op een zeer veilige effectieve manier te bewegen. Pilates is ook een zeer doeltreffend hulpmiddel bij revalidatie training.

De resultaten van regelmatig participeren zijn:

• verbeterde lichaamshouding

• soepele en sterke rug

• sterke buikspieren / platte buik

• preventie van spierblessures en littekenweefsel.

• gracieuzer bewegen

• lange sterke spieren ontwikkelen.

• souplesse

[email protected] 

0